Bij deze wil ik proberen u een indruk te geven van de toestand waarin als wij het huis gekocht hebben en wat voor een verbeteringspunten wij hebben aangebracht.En de nodige verbouwingen die als zijn gerealiseerd. Al het geen wij hebben gedaan gebeurt in eigen beheer en is met behulp van Pa en Ma Heyne, Charles en Joke en uiteraard Mijn eigen Anita mogelijk gemaakt

Het huis heeft langere tijd  leeg gestaan door familiare omstandigheden. En had nog wel enigzins aandacht nodig .

Rondom het huis was alles erg vergroeid en van onderhoud had men al vele jaren niet meer van gehoord.

Raampjes van de kelder waren al vele jaren gedicht met hout en issolatie materiaal aan de binnenzijde.

 Maar de ligging vond en vind ik nog steeds geweldig. Idyllisch zoals men het ook wel omschrijft. Heerlijk vrij en rustig. De weg biedt ook zeker goede uitvals mogelijkheden en zeker in de winterdag. Dan is ons huis ook altijd bereikbaar op een normale manier.  
 

 Zoals u ziet veel hoge bomen om het huis.

Hierdoor was het huis moeilijk bereikbaar voor het zonlicht. Gezien de Lungau de meeste zon uren per jaar heeft van Oostenrijk was bij deze het lot van de bomen ook bekend.

.

 

Zoals u de keuken hier ziet! Ja inclusief alle verder bijbehorende spullen in het gehele huis zo hebben wij het huis ook overgenomen.
Eethoek in de keuken

Mijn  Pa loopt al onder in de kelder en mijn Ma neemt voor een dergelijke ruimte toch eerst een afwachtende houding aan.

 

 

 De oude eigenenaren hebben echt overal werkelijk alles achtergelaten.

En absoluut geen spullen van waarde.

 

 Ze hebben de kelderramen van binnen en buiten gedicht d.m.v hout aan de buitenzijde en isolatie materiaal aan de binnenzijde.
 De kelder was in zijn geheel niet afgewerkt en of voorzien van luxe.