TAMSWEG

Tamsweg is het Hoofdstadje van de Lungau. Het dorpje biedt leuke winkels en ook een paar grotere supermarkten. Ook diverse uitgaansgelegenheden zijn hier, restaurants, cafe's, disco, musea, golfbaan, zwembad binnen en buiten met een sauna etc,tennisbanen, minigolf, bezienswaardigheden, wandelroute's. Nog veel meer informatie op de volgende link

                  www.tamsweg.at

 Op deze site zal ik proberen u een impressie te geven van de bezienswaardigheden en wandel en fiets route's of met de auto. Met name ook veel over de natuur .

De lungau heeft een ongerept natuurschoon vandaar dat heel veel van dit gebied beschermd natuur gebied is omdit voor onze kinderen te bewaren. Als u van een heerlijke lange wandeling houdt en u hier zich goed op voorbereidt ook qua uitrusting dan zult ook u deze schoonheden ontdekken en kunnen genieten van de dieren en rust in de natuur.

       

                                     DE PREBERSEE

Een voortreffelijk natuurgebied in alle opzichten de see ligt op een hoogte van 1500 meter. Tot aan de Ludl Alm kunt u met de auto de auto komen, van hier uit kunt u een wandeling om de see maken hier staan info borden met de planten en het leven in en om het water beschreven. Als de temparaturen hoger worden dan wordt er ook gezwommen in de see.

De wandeling om de Prebersee heeft geen noemenswaardige moeilijkheidsgraad en kunt u helemaal afronden in een tijdsbestek van ca 3 uur. Onderweg staan er bankjes om even te zitten en te picknikken en de informatie borden te lezen. De route kan ook worden ingekort ook bestaat de mogelijkheid om hier te gaan vissen.

 

Bij de Prebersee liggen 2 hele mooie mountainbike route's van verschillende route's en moeilijkheidsgraden. Voor de echte bikers is dit een belevenis de route's staan omschreven op de site van de www.preber.at .

 

Voor de echte mensen met een goed uithoudingsvermogen is er wandelweg naar de "gipfel"van de Preberberg de huisberg van Tamsweg. Heeft u een goed uithoudingsvermogen en denkt u aan een goede uitrusting voor onderweg dan kunt u het kruis op een hoogte van 2741 bereiken in ca 4 uur.